"Парада поноса" у Београду и Русија

Дакле, желите да разумете Русију? Ево нечега што нећете чути од западних медија.

Две стотине људи јака геј "Парада поноса" у центру Београда у недељу била је у сенци много већих и за 10 000 учесника снажнијих протеста.

Игнорисане у западним, демонстрације су добиле велику покривеност од медија Русије.

Мишљење јавности о тој теми је скоро истоветно у обе земље, које једна другу доживљавају као блиску -  братску, посебно у верском погледу.

У обе земље, јавно мнење је снажно против акомодације сексуалних мањина, сматра је симптомом декадентног друштва.

Ево извештаја о "Паради поноса", од дописника водећег руског хришћанског сајта који има огроман број читалаца у Русији. Догађај су опширно покрили и велики руски медији.

"После четири године, гејевска "Парада поноса" је у Србији одржана прошле недеље. Међу учесницима марша је био и градоначелник Београда, као и неколико министара. У 2010. години, Парада поноса је завршила немирима у српској престоници, и од тада није извођена. Европска унија, којој Србија треба да се придружи, саопштила је у марту да су маршеви овакве врсте тест спремности земље да поштује права сексуалних мањина", пише "Еуроњуз".

"Шта овај разврат промовише? Разарање и нарушавање хришћанске вере и, изнад свега, православља. Придружити се Содоми и Јерусалиму је немогуће. Содома је давно пала, а сада се припрема освета - напад Јерусалима", читамо код архимандрита Рафаила Карељина. "На параде содомита се, слично победничком маршу, са мистичне стране може гледати као на ритуално скрнављење улица и градова", пише Карељин.

Уочи геј параде, у Београду се у центру града окупило више од 6 000 људи, на митингу који је организовао покрет породичних људи "Двери" ( члан Светског конгреса породица). "Двери" су захтевале да Влада Србије откаже "Параду поноса".

На овом протестном митингу су говорили Владан Глишић, члан Управног одбора покрета Двери, Срђан Ного, представник Светског конгреса породица у Србији, амбасадор Светског конгреса породица у УН, Алексеј Комов (Русија), и Бошко Обрадовић, члан Управног одбора Двери.

Сутрадан се сазнало да ће "парада" ипак бити одржана.

"7000 полицајаца, плус војска, плус оклопна возила, плус хеликоптери је послато да заштити 200 гејева од православног српског народа", рекао је Алексеј Комов, представник Фондације Светог Василија Великог и извршни секретар Патријаршијске комисије за породицу Руске православне цркве.

Он је дошао у Београд да подржи братски народ Србије у одбрани природних породичних вредности.

Полиција је употребљавала прекомерну силу - на пример, брат премијера Србије, Александра Вучића, претучен је у Београду (наводно грешком), рекао је извор.

После "Параде поноса", преко 10 000 људи је прошло кроз центар Београда, са иконама и крстовима, од Храма Светог Саве до Патријаршије, а да "очисти град од ђубрета после ових срамних оргија", како је саопштио покрет Двери."


Аутор: Чарлс Баусман
Извор: Russia Insider
Превод: Ћирилизовано

1 коментар:

Пишите српски, ћирилицом!