Пређи на главни садржај

Доњецка Народна Република ће развијати партнерске односе са свим својим суседима

Лидер самопроглашене Доњецке Народне Републике Александар Захарченко је изјавио да ће градити корисна партнерства са свим суседима републике.

 


МОСКВА, 26. децембра (Спутњик) - Самопроглашена Доњецка Народна Република (ДНР) ће са својим суседима развијати односе који су засновани на партнерству, изјавио је Александар Захарченко за Доњецку новинску агенцију.

"Мој став је следећи: морамо градити обострано корисно партнерство са свим нашим суседима", рекао је Захарченко.

Говорећи о политичким и економским везама са Кијевом, Захарченко је нагласио да ће будући односи у великој мери зависити од политике украјинске владе.

Луганска и Доњецка област су после фебруарског државног удара у Кијеву одбиле да признају легитимност нове украјинске владе и прогласиле независне народне републике.

Као одговор на то, Кијев је покренуо операцију обуздавања присталица независности на југоистоку земље.

Зараћене стране су се у септембру два пута састајале у оквиру Контакт групе за разрешавање украјинске кризе, што је донело споразум о примирју. Међутим, обе стране су се више пута међусобно оптуживале за кршење споразума.

Очекује се да ће ускоро бити одржана још једна рунда разговора Контакт групе. Тачан датум још није утврђен.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de

Данијела Ружичић: Јеврејска окупација Србије ће постати све окрутнија и агресивнија (1)

Идеја о измештању становништва и институција у случају слома јеврејске државе датира још од првог арапско-израелског рата. У време хладног рата Израел је био свестан да је његов опстанак везан за судбину Америке и Британије. Без америчке подршке, Израел би нестао и поред великих губитака уједињене арапске војске. Израелско руководство је било у дилеми на који начин да одбрани после толико година поново успостављену државу.

Како красти без учинка: "Србин инфо"

Јооој ти Срби... Не наилази увек на разумевање код читалаца, али бука што је дижем кад неко покраде или другом припише продукцију "Ћирилизовано" даје резултате - крађа је све мање и мање, што се да видети на страницама Плагирано и непотписано (1) и Плагирано и непотписано (2 ) . Али лоповлука ипак има. Зашто је то важно, да крађа преводилачке продукције не буде?