Пређи на главни садржај

Доњецка Народна Република национализује украјинска државна предузећа

Некадашња украјинска државна предузећа су "већ де факто национализована", изјавио је лидер самопроглашене Доњецке Народне Републике Алекандар Захарченко. Тамо где је Украјина делимични власник, ДНР ће имати контролу само над тим акцијама, каже он.


ДОЊЕЦК, 26. децембра (Спутњик) - Украјинска државна предузећа која се налазе на територији самопроглашене Доњецке Народне Републике (ДНР) су национализована, рекао је за Доњецку новинску агенцију лидер републике, Александар Захарченко .

Некадашња украјинска државна предузећа су "већ де факто национализована", новинска агенција цитира Захаренкову изјаву од петка.

Према Захарченку, тамо где је Украјина делимични власник, ДНР ће имати контролу само над тим акцијама.

Што се тиче национализације приватне имовине, ово питање треба третирати "са великим опрезом, пажљиво проучавајући сваки појединачни случај", рекао је Захарченко.

Захарченко је у октобру изјавиовио да власти Доњецке Народне републике планирају да национализују дестилерије. Рудници који се налазе на територији републике су били под привременом управом локалних власти.

Влада отцепљене републике је почетком децембра саопштила да не намерава да национализује украјинска државна предузећа у ДНР, али је речено и то да је компанијам потребан менаџмент.

Луганска и Доњецка област су прогласиле независност после фебруарског пуча и одбиле су да признају нове украјинске власти. Републике су прогласиле суверенитет на основу резултата референдума одржаног у мају.


Извор: Спутњик
Превод: Ћирилизовано за Магацин - национални портал

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de