Фелинијев легендарни филм у новој верзији


Фелинијев правни наследник је пристао да се сними нова верзија легендарног филма „Слатки живот“.


Име новог режисера и главних глумаца још није познато, али је Фелинијева наследница дала дозволу да се сними нова верзија познатог Фелинијевог остварења из 1960-е године,„Слатки живот“ (La dolce vita).

Франческа Фелини, сестричина познатог италијанског редитеља, који је преминуо 1993. године, потврдила је да ће бити снимљена савремена верзија филма. Она је последњих година добијала безброј захтева за поновно снимање, али је до сада увек давала негативан одговор. Ипак направила је изузетак и позитивно одговорила италијанско-америчкој продукцијској кући Амби груп. Вероватан разлог за то је што је и задња жива, а главна глумица Анита Егберг, преминула у јануару ове године. Да подсетимо, главни глумац, Марчело Мастројани, преминуо је 1996. године.

Још увек није познато ко ће - после више од 50 година  у новој филмској верзији заменити Аниту Екберг и Марчела Мастројанија. Није познато ни да ли ће место догађаја бити Рим, као некада, где је најпознатија сцена снимљена у фонтани Треви.



На филмском фестивалу у Кану 1960. године ово ремек дело је награђено „Златном палмом“, а 1961. године „Оскаром“ за костимографију. „Долче вита“је у то доба сматрано једним од најбољих филмских остварења италијанске продукције, а показивало је тренутке сјаја и декаденције с почетка седме деценије прошлог века.

Извор:  Újra foroghat Fellini legendás filmje - Мађар Немзет


За Ћирилизовано и СРБИН.ИНФО са мађарског превела Габријела Ђошић 

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!