Пређи на главни садржај

Пол Крејг Робертс: Западне елите презиру демократију

Аутор: Петер Шранк

Европским народима чијим владама је плаћено да суверенитет својих земаља продају Европској унији не дозвољавају да управљају сами собом.

Као резултат фрустрираности Италијана вишедеценијском влашћу своје саможиве елите, недавни демократски избори су на врх избацили две антиестаблишменстке странке, Покрет пет звезда и Северну лигу, које су освојиле солидну већину места у оба дома парламента. Међутим, италијански председник, оперативац ЕУ, покушао је да постави премијера независно од резултата избора, и да сам, игноришући исход демократског гласања, састави "технократски кабинет" и тиме спречи победнике избора да формирају владу за три месеца.

Функционер ЕУ Гинтер Етингер је рекао да се не може прихватити гласање за антиестаблишментске странке и запретио Италијанима запретио финансијском дестабилизацијом што ће их "научити гласању".

Пре тога, на почетку међународне економске кризе коју су изазвале банке "сувише велике да би се допустило да пропадну", Италијани и Грци су покушали да, на демократски начин, управљају сами собом, али им то није дозвољено. Европска комисија је на положајиталијанског премијера поставила банкара Марија Монтија, члана Међународног управног одбора "Голдман-Сакса", председника европског огранка Трилатералне комисије и члана "Билдерберга". А онда је "премијер", којег није изабрао народ већ га је именовала елита, саставио кабинет у коме није било ни једног јединог политичара за кога су гласали грађани. (Више о томе у мојој књизи The Failure of Laissez Faire Capitalism.)
И Грчку је задесила иста судбина. И њој је за премијера одређен банкар. Касније, када су Грци некако успели да изаберу антиестаблишментску владу, ЕУ је прибегла економским претњама и кажњававању, да би грчку владу спречила да управља Грчком како Грци хоће.

У Сједињеним Америчким Државама су Демократска странка, преститутке и деликатне службе уложили енормне "напоре" да се неутралише избор Доналда Трампа. Нису уепели да Трампа збаце, али им је пошло за руком да га спрече да нормализује односе са Русијом и повуче америчку војску са Блиског истока. Другим речима, Трампа су претворили у агента оних сила за које је у предизборној кампањи говорио да ће се против њих борити.

На Западу, од преститутки и такозваних невладиним организацијама које на рачун америчког пореског обвезника оперишу у Русији и Кини, стално слушамо причу о некаквом руском и кинеском ауторитаризму. А опет, чињенице говоре да је демократија много живља у Русији и Кини него на Западу.

Предсмртни ропац западне демократије траје већ дуго. Када је требало да се оснује Европска унија, неки народи су гласали против. Али, и тада је избор грађана проглашен за неприхватљив, па је, после неког времена снажвне пропаганде - утеривања страха од "искључености из Европе" - популус натеран да поново гласа, и да се, имунизован, помири са жртвовањем сопственог суверенитета Европској унији.

А да ли ће се спровести воља Британаца да изађу из ЕУ, то тек треба да видимо.

Западне елите презиру демократију. Толеришу је, али само као самопослугу, облик манипулисања народом у свом интересу. Али Руси, они међу њима што грцају за инклузијом у западну демократију, то не увиђају.

Имајући у виду каквоћу семена кризе што га засеја елита Запада, одговор на кризу ће бити пропаганда прихватања ауторитаризма.

То ће рећи, сасвим је могуће да ће демократском добу ускоро бити крај.


Претходно од истог аутора: Пол Крејг Робертс: О Путиновој политици уступака

Аутор: Пол Крејг Робертс
Извор: Democracy Is Fighting to Survive the Rise of Western Authoritarianism
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Бунсен лабс Линуксу

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de