Пређи на главни садржај

Предлози за 9.септембар

За читање, гледање и слушање, углавном на спољнополитичке теме.

Као и раније.

Целодневно ажурирање. Сваки дан. Добро, скоро сваки. Јер, "Има дана када не знам шта да радим..."


1. Serbia won't open Jerusalem embassy if Israel recognizes Kosovo - Serbian source | The Times of Israel

„Могу вам рећи да Србија неће преселити амбасаду у Јерусалим ако Израел призна Косово као независну државу“, рекао је извор. „Штавише, такав потез Израела наштетио би иначе блиским односима Израела и Србије и никада не би били исти. Једноставно је тако. Људи у Израелу би ово требало да схвате “.

2. Izraelski mediji: “Srbija neće preseliti ambasadu u Jerusalim ako Izrael prizna Kosovo” | Nedeljnik


Коментари

Популарни постови са овог блога

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de

Данијела Ружичић: Јеврејска окупација Србије ће постати све окрутнија и агресивнија (1)

Идеја о измештању становништва и институција у случају слома јеврејске државе датира још од првог арапско-израелског рата. У време хладног рата Израел је био свестан да је његов опстанак везан за судбину Америке и Британије. Без америчке подршке, Израел би нестао и поред великих губитака уједињене арапске војске. Израелско руководство је било у дилеми на који начин да одбрани после толико година поново успостављену државу.

Како красти без учинка: "Србин инфо"

Јооој ти Срби... Не наилази увек на разумевање код читалаца, али бука што је дижем кад неко покраде или другом припише продукцију "Ћирилизовано" даје резултате - крађа је све мање и мање, што се да видети на страницама Плагирано и непотписано (1) и Плагирано и непотписано (2 ) . Али лоповлука ипак има. Зашто је то важно, да крађа преводилачке продукције не буде?